Військові на Буковині ремонтували будинок комбата за “бойові”: їх затримали

Правоохоронці викрили начальника військової частини, який доручив підлеглим сержанту та солдату ремонтувати будинок замість оборони країни.

У Чернівецькій області, викрили начальника військової частини, який доручив підлеглим сержанту та солдату замість оборони країни зробити капітальний ремонт у власному будинку. Працівники ДБР повідомили про підозру чоловікові. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє ДБР.

Читайте також: Окупанти вивозять політв’язнів із Криму до РФ — партизани

У ДБР зазначили, що військові під час виконання ремонту отримували всі виплати у повному обсязі, включно із “бойовими” доплатами по 100 тис. грн кожному в місяць.

Бюро додало, що під час того, як більшість особового складу батальйону наразі виконує бойові завдання на Сході країни, чоловіки домовилися між собою про “взаємовигідну” угоду. 

“Замість захисту країни двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку. Начальник оформлював нібито присутність військових на передових позиціях та забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, включно із доплатами за участь у бойових діях”, — йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці провели низку обшуків, вилучили документацію та затримали двох “ремонтників”.

Читайте також: РПЦ створює власні «військові компанії» — Служба безпеки

Командир військової частини підозрюється у перевищенні влади, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України), сержант та солдат – в ухиленні від військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Командиру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, співробітник ТЦК на Черкащині закликав “денацифікувати” Україну. Співробітник ТЦК Черкащини виявився прихильником прокремлівського режиму, який заперечував збройну агресію Росії.