РПЦ створює власні «військові компанії» — Служба безпеки

«Православні ПВК» займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.

СБУ керівництво Російської православної церкви на створенні приватних військових компаній на території РФ, які за вказівками московського патріархату займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що одна з таких ПВК під назвою Андріївський хрест діє на базі Кронштадського Морського собору в Санкт-Петербурзі.

«У стінах релігійної установи її представники вербують парафіян для подальшого включення до складу окупаційних угруповань РФ, які задіяні на передовій. При відборі потенційних «кандидатів» перевагу віддають чоловікам, які вже проходили службу в лавах військових підрозділів країни-агресора та мають бойовий досвід», — зазначили у СБУ.

У прес-службі розповіли, що після зарахування найманців до лав ЧВК московської церкви вони проходять курс військово-тактичної та вогневої підготовки під керівництвом інструкторів із російських спецслужб.

«Для маскування бойових тренувань їх організатори проводять підготовку «рекрутів» виключно у стінах собору, а також на спеціальних полігонах РФ. Встановлено, що фінансування таких ПВК здійснюють представники фінансово-промислових груп країни-агресора, наближених до глави кремля. Гроші надходять на рахунки РПЦ у вигляді благодійних внесків та пожертв на «будівництво» храмів», — зазначила українська спецслужба.

На підставі задокументованих фактів СБУ здійснює заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

Раніше Зеленський зробив заяву після засідання Ставки. Українські війська мають результат в просуванні вперед. Це ключові новини нашої держави, підкреслив президент.