Військова освіта буде пріоритетом у найближчі роки, — Шмигаль

Прем’єр-міністр України заявив, що пріоритетним для країни буде військова освіта у найближчі роки.

Сьогодні, 19 жовтня МОН з Мінекономіки, Мінцифри та Мінфіном обговорили на нараді реалізацію проектів освіти в Україні. На нараді присутні обговорили розширення можливостей для вступу абітурієнтів, а також пріоритет у військовій освіті. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Читайте також: Шольц обурився через цинічні заяви Путіна щодо війни в Ізраїлі

“Цього року в школи пішло ще 500 тис. дітей, які раніше навчалися онлайн. Маємо бути певні, що їм гарантовані безпека та всі необхідні умови для навчання. Для цього активно облаштовуються укриття й закуповуються автобуси. Кошти на це виділені”, — повідомив Шмигаль. 

На нараді також обговорили розширення можливостей для вступу абітурієнтів. Зокрема, крім держзамовлень розглядається провадження грантів. 

Читайте також: Кораблі НАТО почали розчищати Чорне море від мін

“Окрема увага — військова освіта. Це пріоритет на найближчі роки. Також бачимо зростання попиту на фахову й профтехосвіту. У майбутньому наша держава потребуватиме таких спеціалістів для відновлення, тому будемо максимально сприяти їх підготовці”, — повідомив Шмигаль. 

Нагадаємо, «Фейк та ІПСО»: У Монобанку висловилися про блокування карток за неявку в ТЦК. Інформація про блокування карток військовозобов’язаним є вигадкою та інформаційно-психологічною операцією (ІПСО).