У Росії готуватимуть населення до повітряних тривог: що відомо

В Росії проведуть загальнонаціональне випробування своїх систем оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

У середу, 4 жовтня Росія проведе загальнонаціональне випробування своїх систем оповіщення населення про надзвичайні ситуації, увімкнувши сирени і перервавши телевізійні трансляції, щоб попередити населення про небезпеку, що насувається. Про це повідомляє Reuters

Читайте також: НАТО розглядає можливість російської агресії проти країні-члена — ЗМІ

Відомо, що о 10:43 ранку за московським часом завиють сирени і суворі оголошення з вимогою «Увага всім!» сповістять громадськість, імітуючи те, що могло б статися в разі справжньої катастрофи або стихійного лиха.

«Почувши звук сирени, необхідно зберігати спокій і не панікувати, увімкнути телевізор — будь-який загальнодоступний канал або радіо — і прослухати інформаційне повідомлення», — йдеться в повідомленні МНС.

У Міністерстві з надзвичайних ситуацій заявили, що метою навчань є оцінка системи оповіщення, готовність персоналу, відповідального за їх запуск, і підвищити рівень обізнаності населення.

Читайте також: РФ вивела два ракетоносії в Азовське море — ВМС

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що армія РФ власною ППО збила свій Су-35 над Токмаком. Російська ППО, ймовірно, сама знищила власний багатоцільовий бойовий літак Су-35С над Токмаком.