Погода сприятиме ЗСУ у наступі ще 6-8 тижнів, — Кірбі

У Білому домі повідомили, що ЗСУ мають ще шість-вісім тижнів гарної погоди для наступу.

Українські військові мають ще шість-вісім тижнів гарної погоди для наступу. Про це на брифінгу повідомив представник адміністрації Джо Байдена Джон Кірбі, повідомляє пресслужба Білого дому. 

Читайте також: Росія скинула десяток керованих авіабомб на Херсонську область

Він зазначив, що контрнаступ не зайшов так далеко і не так швидко, як хотілося б навіть українцям.  Це все ще жорстока боротьба на двох основних лініях фронту — одна на Донбасі, інша на півдні — на південь від Запоріжжя. 

“Час не грає нам на руку.  Ми маємо достатньо фінансових повноважень, щоб задовольнити потреби України на полі бою — потреби на полі бою ще деякий час, але нам потрібно, щоб Конгрес діяв, щоб не допустити перебоїв у нашій підтримці”, — заявив Кірбі.

Він зазначив, що в Україні нормальна погода протримається ще близько 6-8 тижнів, тому у ЗСУ є шанси досягти успіхів на фронті.

“Тут є ще близько шести-восьми тижнів гарної погоди — гарної бойової погоди, і ми хочемо бути впевненими, що українці зможуть досягти успіху”, — додав Кірбі.

Читайте також: У Росії готуватимуть населення до повітряних тривог: що відомо

Він зазначив, що переважна більшість членів Конгресу підтримують додаткову допомогу Україні, додавши, що перерва у підтримці навіть на короткий проміжок часу може мати вирішальне значення на полі бою. 

Нагадаємо, НАТО розглядає можливість російської агресії проти країні-члена. Альянс збільшив чисельність сил швидкого реагування до 300 тисяч військовослужбовців, здатних до розгортання протягом першого місяця.