В ОП спрогнозували втрату впливу Путіним

Найближчими місяцями на Росію чекають напружені конфлікти та зміна ключових спікерів у «російській еліті».

Через місяць-два у Кремлі можуть виникнути напружені конфлікти, після чого на Росію чекає оновлення «політичної еліти». Про це заявив радник голови ОП Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

 

За його словами, на тлі того, як президент РФ Володимир Путін втрачає вплив, у Кремлі з’являються нові фаворити, у тому числі творець ПВК Вагнера Євген Пригожин та секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев, а також заступник голови керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко.

 

«Вони поступово беруть на себе ініціативу і говорять якісь речі, які не такі радикальні, як це каже пан Путін, або навпаки, радикальніші», — сказав Подоляк.

 

Він висловив упевненість у тому, що на Росію чекає політична трансформація.

 

«У російській еліті однозначно буде розкол. Це – перше. Друге – Російська Федерація обов’язково пройде через внутрішню політичну трансформацію, інакше ніяк. Вона програє війну і буде змушена йти на оновлення своєї політичної еліти», – заявив Подоляк.

 

Він зазначив, що очікує напружених конфліктів, втрати впливу Путіна, зміни ключових спікерів у «російській еліті» та внутрішнього діалогу в Росії про те, як їй вийти з цієї війни, щоб не втратити остаточно російську державність.

 

Подоляк вважає, що це ключовий порядок денний, яким житиме Російська Федерація буквально вже за місяць-два.