Шольц призвал завершить войну на условиях Киева

Канцлер считает, что Путин начал войну, чтобы угодить своим собственным нездоровым амбициям политика.

У Німеччині закликали завершити розв’язану РФ на території України війну на умовах Києва і тиснути на Путіна, щоб світ настав швидше. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час «діалогу з громадянами» в Гамбурзі.

Читайте також: Українці купуватимуть долар по-новому: що значить гнучкий курс НБУ

Шольц пообіцяв зробити все можливе зі свого боку, щоб тиск на Путіна збільшився.

«Я зроблю все для того, щоб ми значно посилили тиск, і російський президент зрештою зрозумів, що він не може просто сказати: «Я продовжуватиму поки не досягну своєї мети, незважаючи на те, у скільки життів обійдеться, у тому числі , власних солдатів»», — заявив Шольц.

Він також наголосив, що Україна після завершення війни має «зберегти свою цілісність і незалежність», додавши, що партнери запустили для цього дуже багато процесів і позитивно оцінив переговори на рівні політичних радників — у Копенгагені та Джидді, в яких взяли участь, серед інших, представники Китаю, ПАР та Бразилії.

«У цій ситуації важко сказати, що ми маємо надію, але, я вважаю, шлях», — сказав Шольц.

За його словами, ніхто не може кроїти кордони сусідніх держав.

«Так не може бути, коли великий сильний сусід каже, що йому потрібна частина твоєї території. Суть конфлікту в тому, що йдеться про завоювання країни, ні про що інше», — заявив Шольц.

Шольц додав, що смерті та жертви інших не цікавлять Путіна.

«Путіна все це не цікавить, адже десь у підручниках історії згодом має бути написано: він зробив свою державу великою», — додав Шольц.

Раніше Зеленський заявив, що пауза після 11-го санкційного пакета вже надто затягнулася. Президент України закликав партнерів у необхідності провадити нові санкції проти Росії.