У ВР анонсували прийняття законів щодо реформи ВЛК

Комплексна реформа військово-лікарських комісій зробить систему зручнішою й усуне корупційні ризики, запевнив Давид Арахамія.

До кінця поточного року Верховна Рада ухвалить весь пакет документів щодо комплексної реформи військово-лікарських комісій (ВЛК). Про це повідомив голова фракції Слуга народу, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

Читайте також: Обговорили експорт зерна та військову підтримку: Кулеба провів зустріч з Макроном

«Ми хочемо провести комплексну реформу, яка зробить проходження ВЛК дуже зручним для тих, кому це справді потрібно. Водночас ті, хто за гроші хочуть купити собі результат, не зможуть цього зробити… Ми вже ухвалили два закони, але весь пакет містить декілька документів. Я думаю, що до нового року весь пакет документів уже буде ухвалено», – заявив він.

Арахамія заявив, що комплексна реформа військово-лікарських комісій зробить систему зручнішою для пацієнтів і усуне корупційні ризики.

За його словами, питанням роботи ВВК було присвячено кілька засідань і робочої групи та профільного комітету. Продовжується співпраця з кількома волонтерськими та ветеранськими організаціями.

Раніше Зеленський вшанував воїнів, полеглих на війні. Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.