Нічна ракетна атака РФ по Україні: скільки ракет та дронів знищили сили ППО

Росія випустила по Україні 28 крилатих ракет та 16 ударних БПЛА. Повітряні сили знищили 28 ракет та 15 ударних дронів.

В ніч на 30 серпня Росія вдарила по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. Ворог запустив 44 повітряні цілі. Про це повідомляється у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Уламки ракет впали у двох районах Києва

Повідомляється, що Росія випустила 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса та 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищили 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей:

  • 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Читайте також: Названо число вбитих цивільних у Маріуполі

Повідомляється, що по маршруту слідування ракет та дронів у низці областей України працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Нагадаємо, росіяни атакували дронами об’єкт інфраструктури на Житомирщині. Частину ворожих безпілотників збили. Уламки збитого БПЛА частково пошкодили об’єкт інфраструктури та залізничне полотно.