Ситуація на сході залишається складною — Сирський

ЗСУ продовжують стримувати наступ ворога на Куп’янсько-Лиманському напрямку, та поступово просуваються в районі Бахмута.

Ситуація на Східному фронті залишається складною. Про це повідомляє командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський.

Читайте також: ЗСУ підняли український прапор біля Олешок на лівому березі Херсонщини

«Наші частини продовжують стримувати наступ ворога на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Найбільш запеклі бої відбуваються в районах населених пунктів Райгородка та Ковалівка, де противник, незважаючи на втрати, намагається прорвати оборону, використовуючи штурмові загони на бронетехніці», — зазначив генерал-полковник.

Водночас ворог здійснює перегрупування, заводить нові частини з території РФ з метою нарощування чисельності та боєздатності своїх військ.

«На Бахмутському напрямку щоденно ідуть гарячі бої. Ворог за будь-яку ціну намагається повернути втрачені позиції, по декілька разів на день контратакує наші підрозділи. Ми вживаємо всіх заходів для зриву планів противника і поступово просуваємося вперед», — наголосив командувач.

Раніше Зеленський вшанував воїнів, полеглих на війні. Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.