Правоохоронці проводять масштабні перевірки військкоматів та ВЛК

Правоохоронні органи одночасно проводять сотні обшуків у військкоматах та ВЛК по всій Україні. Внаслідок цього були виявлені масштабні корупційні схеми.

Правоохоронці проводять сотні обшуків у військкоматах та ВЛК по всій Україні. Внаслідок цього були виявлені масштабні корупційні схеми. Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора

Читайте також: Крим буде звільнено військовим шляхом, якщо Росія не покине його, — Данілов

У ДБР повідомили, що сьогодні відбуваються обшуки у низці військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей. 

“Слідчі дії проходять у межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які займають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки. Загалом встановлено 388 осіб відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Вилучається медична документація, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо”, — йдеться у повідомленні. 

Так, під час перевірки правоохоронці виявили масштабні корупційні схеми майже у всіх регіонах країни. Наразі проводяться понад 200 одночасних обшуків у всіх регіонах країни у приміщеннях ТЦК, МСЕК і ВЛК.

Читайте також: По всій Україні 22 серпня оголошували повітряну тривогу: що відомо

Повідомляється, що за неправомірну вигоду службовці допомагали громадянам оформлювати інвалідність або визнавати їх тимчасово непридатними до служби. Це дозволяло відтерміновувати чи уникнути призову на військову службу.

Нагадаємо, армія РФ вбила жінку у Комишанах на Херсонщині. Під ворожий обстріл потрапили місцеві жителі, які перебували на вулиці. Шпиталізовано чоловіка.