Чиновник НАТО перепросив за заяву щодо здачі територій України на її членство в Альянсі

Голова апарату генсека НАТО перепросив за свою заяву щодо того, що Україна може отримати членство в Альянсі в обмін на відмову від територій, які окупувала Росія.

Голова апарату генсека НАТО Стіан Єнссен перепросив за свою заяву щодо того, що Україна може отримати членство в Альянсі в обмін на відмову від територій, які окупувала Росія. Про це Стіан Єнссен заявив в інтерв’ю VG.

Читайте також: Подоляк назвав три проблеми, які заважають “фіналізації” війни

“Моя заява про це була частиною ширшої дискусії про можливі майбутні сценарії в Україні, і я не повинен був говорити про це таким чином. Це було неправильно”, — заявив Єнсен. 

Єнссен зазначив, що Україні також необхідні гарантії безпеки на майбутнє. 

“Зараз ми спостерігаємо картину російської агресії протягом тривалого періоду часу, протягом декількох років, і зокрема проти України. Пам’ятайте, що війна в Україні почалася не в 2020 році, вона почалася в 2014 році. Ми зацікавлені в тому, щоб це не повторилося, коли війна закінчиться, незалежно від того, як вона закінчиться. І тоді Україні потрібні надійні гарантії безпеки, які захистять її майбутнє”, — додав він.

Нагадаємо, у вівторок, 15 серпня Єнссен взяв участь у дебатах в Арендалсуці, де заявив, що для отримання членства у НАТО Україна іарто відмовитися від території, яку окупувала Росія.

Раніше повідомлялося, що до Білорусі приїхав глава Міноборони Китаю: планує відвідати військові об’єкти. Міністр оборони Китаю прибув до Білорусі й відвідає низку військових об’єктів ЗС РБ.