Ворог посилює свої позиції неподалік Роботиного: подробиці

На Запорізькому напрямку військові російської армії розбудовують та будують нові фортифікаційні споруди. Про це свідчать данні супутника. Свої інженерно-фортифікаційні споруди противник модернізує, виходячи з реалій сучасної війни. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Ворожі війська продовжують будувати фортифікації у безпосередній близькості та за 20-40 кілометрів від лінії зіткнення у Запорізькій області.  

Порівняння знімків супутника за січень та квітень 2024 р. біля с.Золота Поляна (ліворуч) за 20 км від фронту та с. Мирне в 10 км від с. Роботине

Посилюючи свою оборону неподалік Роботиного, ворог розбудовує другу лінію оборони довкола Токмака, Чернігівки, Пологів і далі на схід та південь області. Нові укріплення помічені і на околиці смт Чернігівка, далі на північ до селища Новополтавка, а також на захід, вздовж старої залізниці поблизу селищ Скелювате, Стульневе і так далі.

Нові інженерно-фортифікаційні споруди армії РФ біля с. Федорівка та с. Ожерельне Пологівського району. Січень – квітень 2024 р.
Північна околиця смт Чернігівка у січні та квітні 2024 р. 

На кордоні Запорізької та Донецької областей ворог перетворює селища та адміністративні кордони на фортеці. Зокрема, між Орлинським та Іванівкою. Перекрита інженерно-фортифікаційними спорудами територія в районі Пологів (біля селищ Кінські Роздори, Тарасівка, Золота Поляна).

«Росіяни
намагаються захищати свої окопи і бліндажі від атак українських БПЛА і масово
встановлюють антидронові сітки і на взводно-опорних пунктах, і просто вздовж
лінії окопів», — повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Антидронові сітки на російських інженерно-фортифікаційних спорудах в Запорізькій області. Квітень 2024 р.

Ворог намагається повторно захопити Роботине: начальник штабу розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку


Читайте також:

Окупанти атакували Запоріжжя безпілотниками

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!