ЗСУ наступають на півдні, біля Бахмута — важкі бої

Українські військові закріплюються на досягнутих рубежах на південних напрямках, а також долають потужний опір ворога в районі Бахмута.

Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямах, мають успіх на півдні. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Данілов пообіцяв Росії “неприємні сюрпризи” від армії та флоту дронів

Повідомляється, що на напрямках Новоданилівка – Вербове, Новоданилівка – Роботино та Новодарівка – Приютне українські військові мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневої поразки артилерією за виявленими цілями противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Бахмутському напрямку триває наступ ЗСУ північніше та південніше міста Бахмут.

«На напрямках Оріхово-Василівка — Парасковіївка та Кліщіївка — Андріївка продовжуються важкі бої без зміни становища. Противник чинить потужний опір, активно застосовує резерви, зазнає величезних втрат», — наголосили в Генштабі.

Раніше Кулеба заявив, що F-16 дозволять Україні припинити російську блокаду портів. Кулеба  закликав держави-члени ЄС до активної спільної роботи над тим, щоб позбавити Росію важелів впливу на український морський експорт.