Бій Маска та Цукерберга. Не жарт, а дійсність?

Бій організує UFC, мільярдери вже тренуються із зірками ММА, можливо, поєдинок пройде в Колізеї.

 

Коли у червні Ілон Маск викликав Марка Цукерберга на бій у клітці після запуску Threads — прямого конкурента Twitter, всі це сприйняли як жарт. Але тепер обидва мільярдери тренуються із зірками MMA, а президент UFC Дейна Уайт займається організацією поєдинку, який гіпотетично може стати найкасовішим в історії.

 

Вже рахують гроші

 

Глава UFC Дейна Уайт вважає, що поєдинок між 39-річним Цукербергом і 52-річним Маском може стати найпопулярнішим в історії і побити рекорд бою між чемпіонами світу з боксу в кількох вагових категоріях Флойдом Мейвезером і Менні Пак’яо. Хоча організатори поки що навіть не оголошували про дату бою мільярдерів, Уайт уже запустив у продаж футболки, що рекламують поєдинок.

 

Італія у справі

 

Спочатку на прохання Цукерберга надіслати локацію Маск відповів: «Октагон у Вегасі». Глава Twitter мав на увазі UFC Apex — одну з арен промоції. Але пізніше до Уайта та мільярдерів звернувся італійський уряд із пропозицією провести бій у Римі.

 

Vіністр культури Італії Дженнаро Санджуліано особисто запропонував організувати бій у Колізеї. Маску та Цукербергу начебто ідея сподобалася — власник Twitter прямо написав про це у своїй соцмережі. Щоправда, офіційно міністерство культури країни заявило, що “якщо Цукерберг та Маск хочуть виступити у Колізеї, то захід має відбутися без насильства”.

 

Не новачки в ММА

 

Дата та місце бою залишаються невизначеними, але противники вже до нього готуються. У дитинстві Маск займався дзюдо, карате і тхеквондо, а нещодавно почав відвідувати тренування з джиу-джитсу. А дослідник штучного інтелекту та блогер Лекс Фрідман, який володіє чорним поясом з джиу-джитсу, перевірив бойові навички бізнесмена та виклав фото спарингу. “Ми потренувалися з Ілоном Маском кілька годин. Я неймовірно вражений його силою, могутністю, майстерною роботою ніг та вміннями у партері”, — написав Фрідман. Втім, він додав, що Цукербергу та Маску краще «займатися на тренуваннях, а не битися в октагоні».

 

Також Маска підтримали боєць UFC Хорхе Масвідаль та колишній чемпіон промоушена Домінік Крус.

 

Цукерберг, своєю чергою, фанатіє від змішаних єдиноборств. У жовтні 2022 року турнір UFC Fight Night 211 закрили для глядачів та журналістів. Просто мільярдер викупив усі квитки на арену і дивився бої практично в порожній залі разом зі своєю дружиною Прісціллою Чан.

 

У липні бізнесмен виклав фото спільного тренування з двома чемпіонами UFC — Ісраелем Адесанією (середня вага) та з Олександром Волканівським (напівлегка вага).

 

Для фундатора Facebook це не перші тренування з відомими бійцями. У підкасті Джо Рогана Цукерберг розповідав, що захопився ММА під час пандемії коронавірусу, а тепер не розуміє, як жив без них раніше.