Внаслідок атаки РФ у порту Чорноморська знищено 60 тисяч тонн зерна

Росія атакувала припортову інфраструктуру Одеси та Чорноморська. Внаслідок цього знищено 60 тисяч тонн зерна.

Росія атакувала зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ. Внаслідок російського обстрілу об’єктів припортової інфраструктури в ніч на 19 липня, було знищено 60 000 тонн зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором 60 днів тому. Про це повідомляє міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, повідомляє пресслужба міністерства.

Читайте також: Одесу можуть захистити системи SAMP-T або Patriot, — Зеленський

Міністр зазначив, що атака Росії вивела з ладу  значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. За оцінками спеціалістів, для повноцінного відновлення об’єктів, що постраждали цієї ночі, знадобиться не менше року. 

“Найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу. Продовольча безпека якого знову під загрозою. Людство опинилося в заручниках у країни терориста, яка шантажує весь світ голодом. Світ має відреагувати жорстко і відповідно до ситуації!”, — заявив міністр. 

Читайте також: ССО показали роботу снайперів на Донеччині

Нагадаємо, Мінвідновлення показало наслідки атаки РФ на порти. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.