ЗСУ збили вже понад три тисячі цілей росіян

Українські військові із зенітних ракетних військ вже збили понад три тисячі цілей росіян, що врятувало тисячі життів.

Воїни зенітних ракетних військ з початку широкомасштабного вторгнення збили близько 40 балістичних та понад 1000 крилатих російських ракет, понад 1600 безпілотників різних типів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: ЗСУ просуваються вперед на Таврійському напрямку — Тарнавський

“Насамперед вітаю наших зенітників, воїнів Зенітних ракетних військ українських Повітряних сил, – вони відзначають сьогодні свій День. Я дякую за кожну збиту вами мету, воїни! і понад 1000 крилатих російських ракет, понад 1600 безпілотників різних типів… Все це – тисячі та тисячі врятованих вами життів, сотні об’єктів критичної інфраструктури, які ви зберегли”, – розповів Зеленський.

За його словами, за час цієї війни вісім зенітних ракетних бригад отримали почесну відмінність за мужність і відвагу. Також він повідомив, що понад 1100 воїнів-зенітників отримали державні нагороди, а восьми з них присвоєно найвище звання – Герой України.

Раніше Зеленський заявив, що розмови з главою ЦРУ мають лишатися «за кадром». Глава держави був здивований, коли ЗМІ повідомили про його переговори із Вільямом Бернсом.