В Росії бояться, що Україна може форсувати Дніпро на Херсонщині — ISW

В Росії побоюються щодо того, що українські сили можуть форсувати Дніпро на Херсонщині.

Російські мілблогери висловили занепокоєння щодо того, що українські сили можуть форсувати Дніпро у Херсонській області. Про це повідомляють в Інституті вивчення війни. 

Читайте також: Втрати армії Росії у війні перевищили 231 тисячу — Генштаб

“Російські мілблогери скористалися нещодавньою активністю України на східному (лівому) березі Херсонської області, щоб закликати до збільшення присутності малих річкових суден і техніки на Дніпрі для запобігання подальшому просуванню українських військ”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що російські мілблогери 2 липня звернулися до керівників республік Дагестан і Татарстан, Астраханської області, Краснодарського і Приморського країв із закликом направити на лінію фронту в Херсонській області конфісковані у браконьєрів човни, зазначивши, що 10 полків і бригад угруповання військ Південного військового округу «Дніпро» (російська назва Дніпра) гостро потребують цих суден.  

Глава Республіки Дагестан Сергій Меліков відреагував на звернення мілблогера 3 липня і наказав Дагестану вирішити питання про передачу конфіскованих браконьєрських човнів російським силовикам. 

Читайте також: Пригожин пообіцяв нові «перемоги на фронті»

В ISW розповіли, що один російський мілблогер закликав відродити флотилію «Дніпро» — спеціальний військовий річковий підрозділ, який брав участь у російсько-турецьких війнах 1735-1739 та 1787-1792 років, громадянській війні в Росії та Другій світовій війні.Мілблогер стверджував, що відроджена флотилія «Дніпро» могла б значно покращити становище російських військ на херсонському напрямку, і що це угруповання може бути посилене простими катерами цивільного використання. 

Кілька інших мілблогерів, зокрема колишній російський офіцер Ігор Гіркін, стверджували, що російські війська в Херсонській області потребують невеликих катерів і обладнання, щоб утримувати українські війська якомога далі від дельти Дніпра.

Читайте також: Зеленський закликає Байдена запросити Україну до НАТО вже зараз

“Загальна тривожна реакція мілблогерів на нещодавню українську активність на річці Дніпро свідчить про те, що багато російських мілблогерів побоюються здатності України форсувати річку і вважають, що нинішнє командування угруповання «Дніпро» не підготувало достатньою мірою свої війська до такого потенціалу”, — зауважили в Інституті.

Нагадаємо, дрон-камікадзе атакував військову частину під Москвою. Вночі 4 липня під Москвою було чутно вибухи. Місцеві ЗМІ повідомляють, що нібито у місті Кубинка було атаковано військову частину дроном.