У британській розвідці пояснили цінність знищеного “вагнерівцями” літака Іл-22М армії РФ

Знищений “вагнерівцями” російський Іл-22 вплине на російські повітряні та наземні операції.

За повідомленнями, 24 червня сили протиповітряної оборони приватної військової компанії «Вагнер» збили російські військові вертольоти і літак повітряного командування Іл-22М. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Літак та 690 окупантів: Генштаб оновив втрати армії РФ на 29 червня

У розвідці повідомили, що Іл-22М є частиною відносно невеликого парку, що налічує до 12 літаків, які інтенсивно використовуються як для повітряного командування і управління, так і для радіорелейних завдань. Ці літаки спеціального призначення відіграють ключову роль в управлінні російськими військами у війні проти України.

Як високоцінні активи, вони діяли в безпечному російському повітряному просторі, далеко за межами досяжності українських систем протиповітряної оборони.

У Міноборони Британії зазначили, що втрата цих літаків, ймовірно, матиме негативний вплив на російські повітряні і наземні операції. У короткостроковій перспективі психологічний шок від втрати великої кількості екіпажів у такий спосіб майже напевно зашкодить моральному духу російських Повітряно-космічних сил.

Читайте також: У Запоріжжі стартують спецнавчання на випадок аварії на ЗАЕС

“У довгостроковій перспективі існує ймовірність того, що поточні рівні завдань доведеться знизити, щоб безпечно керувати флотом, що залишився. Це, швидше за все, підірве здатність Росії командувати і координувати свої сили, особливо під час інтенсивних операцій”, — йдеться у повідомленні. 

Раніше у ЗСУ пояснили цінність знищеного “вагнерівцями” літака Іл-22 армії РФ. У Повітряних силах розповіли, що “вагнерівці” у Росії під час свого бунту знищили кілька гелікоптерів, а також цінний для росіян літак Іл-22.