Маляр озвучила темпи просування ЗСУ на фронті

Росіяни намагаються утримати зайняті позиції, проводять контратаки, але поступово відступають після понесених втрат.

Сили оборони України мають успіхи на півдні та сході країни. На Бердянському напрямку є просування 1300 м, у напрямку Кліщіївки ЗСУ просунулися на 1200 м, у напрямку Курдюмівки – на 1500 м. Про це повідомляє заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Читайте також: Україна прагне виробляти ППО, танки та бронетехніку — Зеленський

«Продовжується наступальна операція наших сил оборони на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. Наші «вигризають» у ворога кожен метр землі у важкому поєдинку. Мають успіхи. Водночас ворог продовжує наступ на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках. На Запорізькому та Мелітопольському напрямках — знищуємо ворога», — зазначила вона.

Вона заявила, що РФ підтягує для оборони всі свої резерви, навіть бригаду морської піхоти, яка свого часу тікала з Херсона. Також вона розповіла, що на півдні на напрямі Рівного – Володине українські захисники мають успіх, зараз закріплюються на досягнутих рубежах і завдають серйозних втрат противнику.

За словами Маляра, на сході Бахмутського напрямку захисники перехопили оперативну ініціативу на цій ділянці фронту. Противник намагається утримати зайняті позиції, проводить контратаки, але поступово відступає після понесених втрат.

Раніше Зеленський предложил нову доктрину України. Україні необхідна нова доктрина в якій будуть окреслені питання її майбутнього. Основні орієнтири доктрини вже окреслені.