Росія блокує доступ ООН до затоплених територій лівобережжя Херсонщини

Російська влада не допускає представників ООН на лівий берег Херсонщини, щоб допомогти потерпілим унаслідок підриву Каховської ГЕС.

РФ не допускає представників Організації Об’єднаних Націй на підконтрольний окупантам лівий берег Херсонської області, який постраждав через підрив ними греблі Каховської ГЕС. Про це повідомляє координатор з гуманітарних питань в Україні Деніз Браун.

Читайте також: Путін нехтує безпекою іноземних лідерів: Єрмак про ракетну атаку на Київ

«ООН співпрацює з урядами України та РФ щодо ефективної доставки гуманітарної допомоги всім людям, які постраждали внаслідок руйнування Каховської дамби. Уряд РФ поки що відхилив наш запит на доступ до територій, що знаходяться під його тимчасовим військовим контролем», — розповіла вона.

За її словами, ООН продовжить роботу над пошуком доступу до людей на лівобережній Херсонщині.

«Ми закликаємо російську владу діяти відповідно до своїх зобов’язань з міжнародного гуманітарного права», — заявила координатор ООН.

Раніше Наєв показав, як зміцнюють кордони з Білоруссю і Росією. Протягом останнього тижня вздовж державного кордону вирито понад п’ять тисяч метрів траншей і більше ніж два з половиною кілометри протитанкового рову.