ЗСУ знищили понад сотню росіян на Лівому березі Херсонщини — Гуменюк

Окупанти намагаються підтягувати резерви з Криму, але в більшості випадків це спрямовано на Запорізький та Донецький напрямки.

Керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що минулої доби українські військові знищили понад 100 окупантів на лівому березі Херсонщини. Також було знищено близько 20 човнів та 27 одиниць автобронетанкової техніки. Про це вона розповіла в ефірі телемарафону.

Читайте також: Путін нехтує безпекою іноземних лідерів: Єрмак про ракетну атаку на Київ

«За минулу добу ми маємо потужний результат контрбатарейної роботи, вже підтверджено розвідкою знищення понад 100 окупантів на лівому березі, «накрито» базу з їхніми човнами, де 20 човнів, які вони забрали у місцевого населення і переобладнали під свої потреби, було знищено. Також відпрацьовано потужно за місцем зосередження автобронетанкової техніки – 27 одиниць знищено та дві великокаліберні гармати”, — зазначила Гуменюк.

Вона повідомила, що окупанти намагаються підтягувати резерви з Криму, але здебільшого це направлено на Запорізький та Донецький напрямки. На південному напрямку відбувається відновлення та підготовка підрозділів, які будуть застосовані у більш активних діях.

«На даному етапі ні географічна ситуація, що змінилася, з приходом великої води, ні ступінь підготовки цих підрозділів не дозволяють їм вести більш-менш активні дії, вони в глибокій обороні», — заявила керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони.

Раніше Наєв показав, як зміцнюють кордони з Білоруссю і Росією. Протягом останнього тижня вздовж державного кордону вирито понад п’ять тисяч метрів траншей і більше ніж два з половиною кілометри протитанкового рову.