Європарламент схвалив резолюцію із закликом прийняти Україну в НАТО

Європарламент схвалив резолюцію із закликом щодо прийняття України в НАТО після завершення війни.

Сьогодні, 15 червня депутати Європарламенту схвалили резолюцію на підтримку України, у якій, серед іншого, закликає союзників НАТО виконати свої зобов’язання перед Україною і прокласти шлях до того, щоб Київ отримав запрошення приєднатися до оборонного Альянсу. Про це повідомляє пресслужба Європейського парламенту. 

Читайте також: Посилення ППО та інші можливості України: у США назвали пріоритети “Рамштайну”

За резолюцію проголосувало 425 депутати, проти — 38, та 42 утрималися. Євродепутати підкреслюють, що очікують, що «процес вступу розпочнеться після закінчення війни і буде завершений якомога швидше».

“До моменту набуття повноправного членства ЄС та його держави-члени, разом із союзниками по НАТО та партнерами-однодумцями, повинні тісно співпрацювати з Україною, щоб розробити тимчасові рамки гарантій безпеки, кажуть євродепутати, які мають бути впроваджені одразу після закінчення війни”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Прикордонники показали знищення окупантів на Бахмутському напрямку

У парламенті підкреслили, що інтеграція України до НАТО та ЄС посилить регіональну та глобальну безпеку і зміцнить зв’язки між Україною та євроатлантичною спільнотою.

Нагадаємо, що Джо Байден твердо стоїть на позиції вступу України до НАТО. Білий дім намагається переконати союзників у підтримці України в НАТО.