У Білорусі ухвалили законопроект про народне ополчення

Документ надійде на підпис Олександрові Лукашенку після схвалення верхньою палатою парламенту — Радою республіки.

Палата представників Національних зборів Білорусі ухвалила у другому, остаточному читанні законопроект про народне ополчення. Про це повідомляє БЕЛТА.

Читайте також: У ЗСУ закликали з розумінням ставитися до затримки інформації з фронту

Цей документ визначає народне ополчення як збройні формування, створювані з добровольців, які виявили бажання взяти участь у забезпеченні військового стану біля адміністративних одиниць їх проживання.

Повідомляється, що формуватимуть загони добровольців місцева влада. Загальне керівництво народним ополченням здійснюватиме місцева рада оборони, безпосереднє керівництво загонами – територіальні органи внутрішніх справ.

«Законом передбачається зберігання зброї у добровольця, вона перебуватиме вдома, порядок зберігання цієї зброї буде визначено відповідними документами та постановами Ради міністрів», — зазначив член постійної комісії з питань національної безпеки Палати представників Євген Зайцев.

Раніше Столтенберг заявив, НАТО на саміті надасть чіткий сигнал Україні про членство в Альянсі. Вільнюський саміт НАТО 2023 — це саміт відбудеться 11-12 липня 2023 року у Вільнюсі, столиці Литви.