Процеси “Кримського титану” критично порушені — Представництво президента в АРК

Процеси виробництва на заводі “Кримський титан” в Армянську, що знаходиться в окупованому Криму, порушені до критичного рівня.

Процеси виробництва на заводі “Кримський титан” в Армянську, що знаходиться в окупованому Криму, порушені до критичного рівня. Про це повідомляють у Представництві президента України в Автономній Республіці Крим. 

Читайте також: Кількість жертв через удар по багатоповерхівці у Кривому Розі зросла до 6

“Через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутність води у Північно-Кримському каналі, процеси виробництва на заводі “Кримський титан” в Армянську порушені до критичного рівня. Відновити роботу у мінімально належному режимі окупанти вважають за неможливе”, — йдеться у повідомленні. 

Додається, що на території окупованого Армянська циркулює інформація про ймовірну зупинку “Кримського титану”. Окупанти мінують цехи підприємства, яке продовжує працювати. 

Внаслідок теракту окупантів буде створено штучну техногенну катастрофу. На холодильному обладнанні “Кримського титану” використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.

Читайте також: ЗСУ збили вночі 12 ворожих цілей

“У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за півгодини. Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини”, — повідомили у відомстві. 

У представництві закликали громадян бути обачними й обережними та за можливості евакуюватися подалі від заводу. 

Нагадаємо, у ГУР повідомляли, що окупанти замінували хімзавод “Кримський титан” у Криму. РФ замінувала хімзавод у Крим. У ГУР розповіли про наслідки теракту.