Росія активізувала тактичну авіацію на тлі контрнаступу ЗСУ — БР

Росія збільшила кількість тактичних бойових вильотів на тлі наступальних операцій українських військових.

Протягом останніх двох тижнів спостерігається збільшення кількості російських тактичних бойових вильотів, особливо над півднем України. Це може бути відповіддю Росію на наступальні дії України. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії.

Читайте також: Атака на Одесу: троє загиблих і 13 поранених

У розвідці запевняють, що це було зроблено у відповідь на повідомлення про активізацію українських наступальних операцій, оскільки Повітряно-космічні сили (ПКС) Росії намагаються підтримати наземні війська повітряними ударами.

Попри зростання, щоденна кількість вильотів ПКС залишається набагато нижчою, ніж на початку війни, коли вони здійснювали до 300 щоденних вильотів.

“З початку вторгнення південь України часто був більш сприятливим для російських повітряних операцій порівняно з іншими ділянками фронту. За останній рік ПКС збільшили використання зброї класу «повітря-поверхня», наприклад, планерних бомб, які дозволяють штурмовикам залишатися на значній відстані від своїх цілей”, — повідомляють у Міноборони Британії. 

Читайте також: Танго на костях:в МИД ответили Путину на упреки касательно западного оружия

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що РФ отримує компоненти для ракет і від країн-союзників. Вночі 13 червня російські загарбники атакували Кривий Ріг. По місту випустили шість ракет – ворог поцілив у багатоповерхівку та складські приміщення. Внаслідок удару загинули 11 людей.