У Чорному морі фіксують некеровані вибухи боєприпасів

Внаслідок вибуху на Каховській ГЕС наразі фіксуються некеровані вибухи боєприпасів, які винесло у море разом з будинками, деревами та іншими предметами.

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС наразі спостерігається змивання  великої кількості речей, у тому числі будинків, побутових предметів, також фіксуються дерева, які виносить у Чорне море. Крім того, вода змила вибухові предмети, які потрапляють у море та прибиваються до узбережжя. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Читайте також: Шойгу намагається врятувати імідж РФ на тлі контрнаступу ЗСУ — БР

“Наші прикордонні наряди вже неодноразово виявляли міни на узбережжі, тому як і інші державні органи також зроблю заклик до громадян — не намагатися діставати ці речі з води самостійно, особливо вибухонебезпечні, а повідомляти піротехніків для того, щоб вони їх знищили. Бо також ми фіксуємо і некеровані вибухи, які відбуваються у воді через те, що вибухонебезпечні предмети детонують самі, зіштовхуючись з іншими предметами”, — повідомив Демченко.

Він закликав громадян України посилити свою увагу та не заходити у воду, адже поряд з іншими предметами може плавати вибухівка. 

Читайте також: Резніков розповів про очікування від Рамштайну

Демченко додав, що до рятувальних робіт залучені прикордонники з Одеського, Херсонського та Бердянського прикордонних загонів, а також техніка, плавзасоби. У межах можливого прикордонники розвозять постраждалим їжу, воду, корм для тварин, необхідні речі.

Нагадаємо, Херсонська ОВА повідомляє, що ситуація на лівобережжі критична. Росіяни не проводять евакуацію з затоплених територій і заважають рятувальним операціям української сторони.