Київ закликав ЄС прискорити постачання зброї

Неспроможність Європейського Союзу реалізувати власне рішення щодо спільної закупівлі боєприпасів для України вимірюється людськими життями, вважає глава МЗС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із головою дипломатії Євросоюзу Жозепом Боррелем постачання зброї та боєприпасів до України, а також терміни їхнього відправлення для ЗСУ. Про це написав глава МЗС України у Twitter.

Читайте також: Винищувачі F-16 стримуватимуть Росію, а не провокуватимуть її — Кулеба

«Під час нашої розмови ми з Жозепом Боррелем обговорили останні контакти України та ЄС з Китаєм, а також шляхи поглиблення зв’язків із країнами Латинської Америки. Я також попросив Борреля закликати країни-члени ЄС прискорити постачання зброї та боєприпасів до України», — зазначив міністр.

Після переговорів з Кулебою, коментуючи розмову президента України Володимира Зеленського та глави Китаю Сі Цзіньпіна, Боррель наголосив, що будь-яка значуща ініціатива для миру має бути спрямована на досягнення справедливого світу – на основі українських умов.

Раніше Резніков заявив, що Росія не знає, як закінчити «спецоперацію». Країна-агресор не знає, як зберегти лице та шукає варіанти для цього, зазначив міністр оборони.