Дуда заявив про передачу Україні літаків МіГ-29

Рішення про передачу літаків було ухвалено на рівні державних органів влади, зазначив президент Польщі.

Польща найближчими днями передасть Україні винищувачі МіГ-29 — йдеться про чотири літаки. Про це повідомив польський президент Анджей Дуда на прес-конференції.

Читайте також: Країни НАТО готові надати Україні більше озброєння — Столтенберг

«Найближчими днями ми передаємо Україні чотири літаки в повному робочому стані. Решта літаків обслуговують і готують», – сказав Дуда, не уточнивши точну кількість літаків МіГ-29, які в результаті Польща надасть Україні.

За його словами, рішення про передачу літаків було ухвалено на рівні державних органів влади.

«Можна з упевненістю сказати, що зараз ми буквально відправляємо ці МІГи в Україну. У нас на сьогодні ще є десяток таких МІГів. Це МІГи, які ми отримали на початку 1990-х років», – зазначив польський лідер.

Також він повідомив, що обороноздатність Польщі при цьому не постраждає. На озброєнні польської армії з’являться FA-50 із Південної Кореї, перші з яких очікуються до кінця року. А потім будуть отримані американські винищувачі п’ятого покоління F-35.

Раніше Зеленський підбив підсумки Рамштайну. Російська агресія наближається до моменту, коли може надірватися. Водночас союзники України ухвалили рішення щодо нової військової підтримки.