Окупанти готуються до оборони Криму — ГУР

Армія РФ готується до оборони півострова Крим й облаштовує фортифікаційні споруди та лінії оборони.

Російська армія готується до оборони півострова Крим. Так, ворог облаштовує фортифікаційні споруди й тримає  інфраструктуру в бойовій готовності. Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в телемарафоні

Читайте також: Донецьк частково знеструмлено через аварію — ЗМІ

«Головне управління розвідки та Міноборони постійно відслідковує все, що пов’язане з діяльністю угруповання військ у тимчасово окупованому Криму”, — розповів Скібіцький. 

Він розповів, що ворог підтримує інфраструктуру в бойовій готовності. Це потужний сухопутний і авіаційний компонент (90 бойових літаків і  близько 60 бойових вертольотів), які перебувають на території Криму. 

Ворог також створив оборонне угруповання, яке зараз облаштовує фортифікаційні споруди та лінії оборони.

Скібіцький додав, що ворог будує найбільше оборонних рубежів на півночі півострова та на півдні Херсонської області. Крім того, армія РФ копає окопи на пляжах, де можлива морська десантна операція. 

Читайте також: Україна запропонувала партнерам з НАТО створити авіаційну коаліцію

Нагадаємо, в ОК “Південь” повідомили, що у Чорному морі зафіксована нетипова активність та кількість кораблів РФ. Росіяни вивели велику кількість кораблів та допоміжну техніку у Чорне море.