Росія бореться за “русскій мір” в Україні — Путін

Президент РФ заявив, що Росія бореться в Україні на “русскій мір”.

За словами президента Росії Володимира Путіна, РФ намагалася відновити відносини з Україною протягом десятиліть, але після Майдану у 214 році ситуація змінилася. Про це Путін заявив під час поїздки у Бурятію, передає ТАСС.

Читайте також: Удар по Краматорську: кількість постраждалих зросла

“Росія терпляче протягом десятиліть намагалася налагодити відносини з Україною, але ситуація змінилася після держперевороту 2014 року. РФ у відносинах з Україною спиралася на тих, хто вважав себе частиною великого русского мира, але з 2014 року почалося їхнє винищення”, — заявив Путін. 

Він заявив, що Росія протягом 8 років “намагалася мирно вирішити проблему Донбасу”,  а зараз бореться за “русскій мір” в Україні. 

“Росія — багатонаціональна країна, але все-таки в Україні бореться за “русскій мір”, не може кинути цих людей…РФ повинна проявити консолідацію і зібраність, щоб наблизити мир, досягти успіху і перемоги”, — додав Путін. 

Читайте також: Збирала в Лимані дані для ворога: СБУ викрила колаборантку з “Укрпошти”

Нагадаємо, зернова угода: Кремль заявив про жест доброї волі. Росії не вдалося пробити «глуху стіну» колективного Заходу, а угода «не може стояти на одній нозі», нарікає Дмитро Пєсков.