Директора КП «Запоріжринок» викрито в розтраті бюджетних коштів та систематичному хабарництві

Олег Коломоєць

Депутат Запорізької міськради від «Партії Володимира Буряка «Єднання» організував схему одержання хабарів від керівників суб’єктів господарювання. Він проводив махінації з публічними закупівлями, які спричинили значні збитки комунального підприємства.

За даними слідства Київської міської прокуратури, директор комунального підприємства «Запорожринок» організував схему отримання хабарів від керівників суб’єктів господарювання.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 42-річному депутату Запорізької міської ради VIII скликання за фактом розтрати коштів Запорізької міської територіальної громади та комунального підприємства «Запоріжринок», та систематичному отриманні хабарів від суб’єктів господарювання (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

Під час проведення публічних закупівель посадовець укладав завідомо збиткові для комунального підприємства договори, незаконно відхиляв умови товариств, які пропонували більш вигідні пропозиції та систематично, за хабарі, приймав рішення на користь інших суб’єктів господарювання. За попередніми даними, це спричинило збитки у розмірі близько 1 мільйона гривень.

В.о. міського голови Анатолій Куртєв своїм розпорядженням звільнив Олега Коломойця з посади директора КП «Запоріжринок» у зв’язку з виявленими численними порушеннями. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні до злочину службові особи.

У тому числі обшуки проходили у місцевого депутата Михайло Просола, коллеги Олега Коломойця. Наразі вирішується питання про вручення підозри Михайлу Просолу, а також іншим керівникам товариств, які надавали неправомірну вигоду.

Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві разом за оперативного супроводу Головного Управління Служби безпеки України та ГУ СБУ в Запорізькій області.