В оборонному комітеті Ради пояснили, навіщо потрібно зменшити призовний вік

Нардеп Сергій Рахманін пояснив, навіщо Генштабу потрібні саме молоді чоловіки й з чим це пов’язано.

Плани щодо зменшення призовного віку будуть залежати від запитів Генштабу, а також він характеру бойових дій. Зменшення віку також має об’єктивні причини, такі як: витривалість молоді та швидке засвоєння новітніх технологій. Про це повідомив член комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін в інтерв’ю«Українській правді».

Читайте також: У РФ заявили про збиття ракети ATACMS: Ігнат відреагував

На запитання, чи потрібно зменшувати призовний вік Рахманін відповів, що потребу у необхідній кількості людей визначає Генштаб, адже він має дані про втрати й потреб.

“Генеральний штаб насправді формує не тільки кількість, але й висловлює своє побажання щодо якості того ресурсу, який він має залучати”, — додав Рахманін. 

Він зазначив, що для призову молодих людей існують об’єктивні причини, адже часто воїнам необхідно нести важку амуніцію. 

Рахманін також додав, що ще однією причиною призивати молодь є те, що вона може швидше засвоїти новітні технології.

Читайте також: Єрмак і Салліван обговорили саміт на Мальті

“Для початку треба дочекатися, щоб ті зміни (зменшення призовного віку до 25 років, — ред.), які ми вже ухвалили, набули чинності. Поки що навіть це не зсунулося. Якщо це відбудеться, військові зможуть порахувати, який плюс вони реально отримають до мобілізаційного ресурсу, і варто чи не варто зменшувати далі вікову планку. По-друге — це залежить від характеру бойових дій”, — додав він.

Нагадаємо, в Україні знизили вік призову на строкову військову службу. Рада ухвалила закон щодо зниження віку призову на строкову службу з 27 до 25 років.