Центр стратегічних комунікацій пояснив фейк про «теракт» у Придністров’ї

Росія використовує невизнану республіку, щоб дестабілізувати ситуацію у Молдові та Україні.

Заяви представників невизнаного Придністров’я щодо «терактів СБУ» є частиною пропагандистської кампанії Кремля, який використовує окуповану територію Молдови у своїх цілях. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Читайте також: Захід відреагував на удари РФ по Україні

«Так зване «міністерство держбезпеки Придністров’я» заявило, що за вказівкою СБУ на їхнього «президента» готувався замах. Це — не більше ніж пропагандистська брехня, спрямована на розпалювання українофобії», — зазначили в організації.

Повідомляється, що держави під назвою «Придністровська Молдавська Республіка» не існує — це окупована РФ територія Молдови, на якій діє маріонетковий режим.

«Російські війська знаходяться на території Придністров’я незаконно. Вони — окупанти, а не миротворці. «ПМР» використовується Росією, щоб дестабілізувати ситуацію в Молдові та на прилеглих територіях України. Україна поважає суверенітет Молдови, тому не вживає заходів військового характеру на її суверенній території» , — наголосили у Центрі.

Раніше Зеленський закликав до санкцій проти атомної галузі РФ. Не можна залишити державі-терористу жодної можливості використовувати будь-які атомні об’єкти десь у світі для терору, вважає президент.