Кремль оцінив реакцію Заходу на рішення щодо ДСНО

Реакція країн Заходу на припинення Росією участі в Договорі щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО) не дає підстав сподіватися на готовність до переговорів. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу.

Читайте також: Україна очікує від Заходу €33 млрд допомоги — FT

«Ми бачимо з вами першу реакцію. Вона досить консолідована серед представників колективного Заходу. Ця реакція, звичайно, не дає нам приводу сподіватися на якусь готовність до діалогу чи переговорів. Тут для Росії дуже важливо… зберігати такий терплячий підхід в очікуванні того, коли наші опоненти дозріють для нормального діалогу», – сказав він.

За словами Пєскова, РФ буде готова повернутися до виконання ДСНО, як тільки побачить готовність Заходу «брати до уваги її стурбованість».

У свою чергу, заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що можливість для перегляду Москвою рішення про призупинення участі в ДСНО може з’явитися, коли «США припинять свою бездумну антиросійську кампанію».

«Має відбутися зміна поведінкової моделі Вашингтона. Якщо ми побачимо, що з’являється здоровий глузд, якщо ми зрозуміємо, що ця бездумна, беззаперечна, абсолютно безупинна кампанія з мобілізації де тільки можна антиросійських настроїв припиниться, коли ми побачимо, що виявиться прояв чогось іншого , альтернативного цьому абсолютному домінуванню антиросійських підходів у політиці США, тоді, можливо, з’явиться основа для додаткового аналізу і президент, це його прерогатива, можливо, на цю справу подивиться наново», – сказав Рябков.

Раніше Зеленський заявив, що не бачив «мирного плану» Китаю. Глава держави розповів, що він не отримував жодного офіційного документа «мирного плану» від Пекіна.