Наступ РФ не має стратегічного характеру — ГУР

Окупанти на початку лютого розпочали наступальні дії у трьох областях України, проте вони не мають стратегічного характеру. Про це заявив заступник начальника головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький в інтерв’ю AP.

Читайте також: Україна очікує від Заходу €33 млрд допомоги — FT

«Після того, як вони відійшли від Херсона, коли були змушені залишити Херсон і правобережжя Дніпра, вони перегрупувалися. Минуло два місяці. І справді, з початку лютого почалися наступальні дії. Так, вони не мають стратегічного характеру, але є як мінімум чотири- п’ять напрямків, де розпочалися активні бойові дії», — зазначив представник ГУР.

При цьому він уточнив, що йдеться про Луганську, Донецьку та Запорізьку області. За його словами, від РФ можна очікувати чого завгодно — провокаційних дій, ракетних ударів по інфраструктурі, несподіванок на фронті. При цьому Київ готовий «до будь-якого розвитку подій».

Він додав, що багато залежить від того, як розгортатимуться події найближчими місяцями і яких успіхів буде досягнуто, зокрема українцями.

«Ми також плануємо свої військові дії не на завтра та не післязавтра, а на певний період часу. Розглядаємо потенційний вплив на Росію, насамперед вплив на моральний стан її військовослужбовців», — додав він.

Раніше Зеленський заявив, що не бачив «мирного плану» Китаю. Глава держави розповів, що він не отримував жодного офіційного документа «мирного плану» від Пекіна.