У британській розвідці проаналізували втрати цивільних у війні РФ проти України

Росіяни не обирають цілі під час обстрілу й вбивають ще більше мирного населення.

Станом на 13 лютого 2023 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 18 955 жертв серед цивільного населення з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Це 7 199 загиблих і 11 756 поранених. 697 жертв серед цивільного населення сталися у січні 2023 року. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: РФ обстріляла чотири громади Сумщини

УВКПЛ заявило, що, на його думку, реальні цифри значно вищі. Згідно з іншим, незалежним аналізом, понад 16 000 цивільних осіб, ймовірно, були вбиті.

Дані за січень 2023 року свідчать про те, що насильство тривало вздовж 1200-кілометрової лінії фронту, але було переважно зосереджене в Донецькій, Луганській і Запорізькій областях.

Протягом січня 2023 року спостерігалася дуже висока інтенсивність і тенденція до погіршення пошкоджень як медичних, так і освітніх установ.

“Ці інциденти та подальші жертви серед цивільного населення, ймовірно, значною мірою пов’язані з відсутністю дискримінації у застосуванні Росією артилерії та інших систем озброєння”, — аналізують у Міноборони Британії. 

Читайте також: В антиросійській коаліції вже 54 країни — Резніков

Нагадаємо, РФ проовжує примусову паспортизацію на Донеччині. Працівників бюджетних організацій Горлівки зобов’язали отримати російське громадянство до 1 липня.