Захід розв’язав війну, а ми використовуємо силу, щоб його зупинити — Путін

Президент РФ заявив, що Захід розпочав війну в Україні, а Росія має захищатися.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Україна підпорядкована Заходу, а він своєю чергою розпочав війну проти Росії. Він заявив, що Кремль почав використовувати зброю лише через те, що начебто Захід міг завдати ударів по “історичним землям” РФ. Про це Путін заявив у зверненні до депутатів Федеральних зборів, сенаторів, депутатів Держдуми. Про це повідомляють російські РИА Новости

Читайте також: РФ обстріляла понад 25 прикордонних міст та сіл на Харківщині

За словами Путіна Західні країни “натаскували” офіцерів українських нацбатальйонів і постачали зброю Київ до спецоперації вів переговори із Заходом про постачання озброєнь.

Він зауважив, що Київ не розв’язував проблеми Донбасу, а просто тягнув час, здійснював політичні вбивства і знущався з вірян, заявив президент.

“Замість того, щоб розв’язувати проблеми Донбасу, Захід грав на життях людей крапленими картами. Росія була відкрита до конструктивного діалогу із Заходом і багато років пропонувала працювати над спільною системою безпеки”, — заявив диктатор. 

Він заявив, що саме Захід начебто готував Україну до великої війни й сьогодні зізнається в цьому. 

Читайте також: У ЗСУ оцінили загрозу наступу Росії з півночі та показали навчання з оборони

“Це Захід розв’язав війну, а ми використовуємо силу, щоб її зупинити. Ми захищаємо свій дім і життя людей, а мета Заходу — безмежна влада. У світі ніхто не забув, що це Захід «випустив джина з пляшки». На кону стоять трильйони доларів і можливість і далі обкрадати всіх, насаджуючи тоталітарні принципи”, — заявив Путін. 

Нагадаємо, в ISW заявили, що Україна здатна повернути собі ініціативу на полі бою у 2023 році. В Інституті вивчення війни вважають, що Україна зможе повернути собі ініціативу у на фронті у 2023 році.