У британській розвідці оцінили ситуацію у дельті Дніпра та на Кінбурнській косі

У розвідці оцінили можливості російської армії форсувати Дніпром.

Після того, як Росія вивела свої війська із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року, на складній мережі островів і водних шляхів, що утворюють дельту Дніпра, тривають перестрілки та розвідка. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: Втрати росіян у війні перевищили 134 тисячі: Генштаб

Російські сили використовували невеликі катери, намагаючись закріпитися на ключових островах. Україна кілька разів успішно застосовувала далекобійну артилерію для нейтралізації російських аванпостів.

У розвідці повідомляють, що обидві сторони, ймовірно, розгорнули невеликі групи на Кінбурнській косі, яка контролює Дніпровську затоку.

“Обидві сторони, ймовірно, прагнуть зберегти присутність у цих районах, щоб контролювати морський доступ до стратегічно важливої річки й попереджати про будь-які спроби їхніх супротивників розпочати масштабну атаку через річку”, — йдеться у розвідці. 

Читайте також: Окупанти обстріляли Центральний парк у Харкові

У Міноборони Британії вважають, що є малоймовірним те, що Росія спробує штурмувати Дніпро: це було б надзвичайно складно і дорого.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляють, що на Херсонщині військові РФ відбирають у мешканців автомобілі. У населеному пункті Каїри Каховського району окупанти примусово відбирають у мешканців цивільні автомобілі.