Ізраїль не виключає передачі Україні “Залізного купола”

В Ізраїлі вивчають можливість передати Україні “Залізний купол”.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що розглядається можливість передачі “Залізного купола” Україні. Про це Беньямін Нетаньяху заявив в інтерв’ю CNN.

Читайте також: На базі росіян в окупованому Мелітополі сталася сильна пожежа — мер

Журналіст поцікавився, чи готова ізраїльська влада надати Україні військову допомогу, включаючи передачу систем ППО «Залізний купол», на що прем’єр Ізраїлю відповів, що країна вивчає цей варіант. 

“Ми, безумовно, вивчаємо цей варіант”, — повідомив Нетаньяху.

Він також привітав рішення США передати Україні 250 000 боєприпасів, що зберігаються в Ізраїлі, і зазначив, що його країна і надалі намагатиметься протидіяти іранському виробництву зброї.

“Ми також, відверто кажучи, діємо у спосіб, який я не буду тут деталізувати, щоб протидіяти іранському виробництву зброї, яка використовується проти України”, — додав Нетаньяху.

Читайте також: Керівницю київської податкової викрили на багатомільйонних оборудках — ДБР

Для довідки. Залізний купол — це пересувна всепогодна система протиповітряної оборони, яка розроблена ізраїльським підприємством Rafael Advanced Defense Systems (Рафаель).

Нагадаємо, дипломати України заговорили про ядерний статус. Лише ядерна зброя може захистити від нападу агресора. Тому Україна хоче розпочати цю дискусію.