У британській розвідці оцінили плани Кремля щодо збільшення чисельності армії

В Росії хочуть збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб, проте поки що невідомо, коли цей рівень буде досягнутий, адже основні сили перебувають під тиском України.

Президенту Росії Володимиру Путіну 21 грудня були представлені плани розширення російської армії приблизно на 30% до 1,5 млн осіб. Проте поки що незрозуміло, коли саме цей рівень буде досягнутий, адже основні сили перебувають під тиском України. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: За добу ворог 61 раз обстріляв Херсонщину, є загиблий та поранені

Повідомляється, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу пояснив, що розширення включатиме щонайменше дві бригади на північному заході Росії, які зростуть до дивізійної чисельності. Таким збільшенням чисельності армії Шойгу посилається на ймовірну загрозу від вступу Фінляндії й Швеції до НАТО.

У розвідці вважають, що це одне з перших свідчень того, як Росія прагне адаптувати свої сили до довгострокових стратегічних викликів, що виникли внаслідок її вторгнення в Україну.

У Міноборони Британії зазначили, що залишається незрозумілим той факт, де Росія має знайти новобранців для завершення розширення армії, якщо її сили перебувають під безпрецедентним тиском в Україні.

Читайте також: В ISW проаналізували реакцію Путіна на передачу Україні ЗРК Patriot

Нагадаємо, у Британії прокоментували покупку РФ зброї у КНДР. У Лондоні пообіцяли працювати над тим, щоб Північна Корея дорого заплатила за підтримку незаконної війни Росії в Україні.