Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі — ОК “Південь”

Армія РФ вивела у Чорне море ще один ракетоносій. Загальна кількість ракетоносіїв у морі становить 4 одиниці.

Росія повернула у Чорне море підводний ракетоносій. На даний час росіяни тримають у морі 4 ракетоносії із загальним залпом у 28 ракет “Калібр”. Про це повідомила речниця пресцентру ОК Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: Герасимов звільнив одного з ключових генералів Росії — БР

“Морська погода нам допомагає. Море штормить – це сезонно, зрозуміло, але все ж таки ворог намагається маневрувати корабельним угрупуванням. Не зважаючи на те, що загальну кількість вони зберігають 11 одиниць наразі є в Чорному морі, тим не менше кількість ракетоносіїв на сьогоднішній ранок збільшилась”, — повідомила Гуменюк.

Вона додала, що війська РФ повернули 1 підводний човен на чергування. Тобто наразі у морі є 3 надводних на 1 підводний ракетоносій. Загальний залп оцінюється у 28 ракет “Калібрів”.

Гуменюк нагадала, що пуски з підводних човнів складно виявити для протиповітряної оборони на стартовій позиції, тому це додаткова небезпека й варто бути уважним та серйозно ставитися до сигналів повітряної тривоги й відразу спускатися в укриття.

Читайте також: Росія може вдатися до наступу у найближчі місяці — ISW

Нагадаємо, у Чорному морі чергують три ракетоносці РФ. Станом на ранок, 23 січня, в Чорному морі перебувають 11 кораблів, з яких три носії ракет. Носії можуть спорядити 24 ракети типу Калібр, повідомив спікер ОК Південь.