ПАРЄ визнала, що Росія розпочала збройну агресію проти України у 2014 році

Правку у резолюції було прийнято 47 голосами “за”.

Сьогодні, 24 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію “Сексуальне насильство у часи конфліктів”. До неї вдалося внести надважливу правку до резолюції, прийнявши яку, ПАРЄ фактично визнала, що російська збройна агресія розпочалася ще у лютому 2014 року. Про це розповіла заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, голова комітету ПАРЄ з питань культури, науки, освіти та ЗМІ Євгенія Кравчук. Про це повідомляється у Верховній Раді України. 

Читайте також: Кабмін планує звільнити 5 голів ОДА: відомі імена

Зауважується, що доповідачка Петра Байр та Комітет з питань рівності виступали проти правки, бажаючи залишити нечітке формулювання щодо “повернення війни до нашого континенту у 2022 році”.

“Відстоюючи внесення правки, у своєму зверненні до залу чітко наголосила, що war of aggression розпочалася задовго до 2022 року. Визнання цього — це надзвичайно важливо. Як результат — прийнята правка 47 голосами “за””, — додала Кравчук. 

Читайте також: Після звільнення Лозинського ще один заступник міністра подав у відставку

Нагадаємо, у ПАРЄ заявили про ганьбу РФ та Путіна. Терор України, який не припиняється навіть у Святвечір, є ганьбою президента і влади Росії.