ВАКС взяв під варту заступника міністра агрополітики Дмитрасевича

Суд залишив його під вартою до 7 липня з альтернативою внесення застави у розмірі 20 млн 276 тис. грн.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід підозрюваному заступнику міністра аграрної політики Маркіяну Дмитрасевичу. Суд залишив його під вартою до 7 липня з альтернативою внесення застави у розмірі 20 млн 276 тис. грн. Про це повідомляє Центр протидії корупції та Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Читайте також: На Львівщині посеред вулиці вибухнула граната: є жертва

Повідомляється, що у разі внесення застави Дмитрасевич повинен буде виконати низку зобов’язань, зокрема утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У Центрі протидії корупції нагадали, що Дмитрасевичу повідомлено про підозру у справі про ймовірне заволодіння земельною ділянкою вартістю 291 млн грн та замах на заволодіння земельною ділянкою вартістю 190 млн грн.
Згідно з версією слідства, Дмитрасевич був залучений до цієї схеми нинішнім міністром аграрної політики Миколою Сольським. У розмовах Дмитрасевич представлявся як «Маркіян від Миколи Сольського».

“Прокурор вказувала, що Дмитрасевич готував проекти судових рішень, за якими встановлювалася відсутність права постійного користування земельними ділянками у держпідриємств “Іскри” і “Надії”. Дмитрасевич нібито також надсилав Сольському довідки по конкретним судовим справам, в яких був окремий розділ з назвою “прохання”. Наприклад, відкласти розгляд, зупинити провадження, відмовити у позові повністю тощо. Схожі довідки із проханнями стосувалися також проведення експертиз в експертних установах”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: В ISW проаналізували цілі останніх ракетних атак армії РФ по Україні

Додається, що Сольський і Дмитрасевич також нібито координували подачу технічного позову про зупинення провадження у справі «Іскри» і «Надії». ‘

Слідство також володіє доказами того, що подібні схеми із землею могли мати місце і в інших регіонах, зокрема, в Рівненській, Одеській, Кіровоградській, Чернігівській та Закарпатській областях.

Нагадаємо, суд взяв під варту міністра аграрної політики Миколу Сольського. Вищий антикорупційний суд обрав для аграрного міністра Миколи Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.