Росія може вдатися до наступу у найближчі місяці — ISW

Росія ймовірно готується до нових наступальних дій найближчими місяцями.

За оцінками української розвідки, російські війська готуються до наступальної операції навесні або на початку літа 2023 року, частково підтверджуючи постійну оцінку ISW, що російські війська можуть здійснити вирішальну атаку в найближчі місяці. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Втрати окупантів перевищили 122 тисячі осіб

За даними української розвідки та ISW російські війська навряд чи почнуть наступ з Білорусі або на півдні України. Армія РФ може готуватися до вирішальних дій (наступального або оборонного характеру) в Луганській області, і спостерігала передислокацію звичайних сил, таких як повітряно-десантні війська (ВДВ), на вісь Сватове-Кремінна після виведення російських військ з Херсонської області.

Зазначається, що Росія продовжує поглиблювати військові та економічні відносини з Іраном, прагнучи до взаємовигідного ухилення від санкцій. 

Так, 23 січня голова російської Думи В’ячеслав Володін зустрівся в Тегерані зі спікером іранського парламенту Мохаммадом Багером Галібафом і президентом Ірану Ебрагімом Раїсі з метою розширення двостороннього співробітництва.

Галібаф зазначив, що Москва і Тегеран повинні прагнути до зміцнення зв’язків у банківському, енергетичному та сировинному секторах перед обличчям американських санкцій, що, на думку Володіна, зблизило дві країни. 

Читайте також: Єрмак та Салліван обговорили санкції для РФ та зброю для ЗСУ

Джерела в іранському Корпусі вартових ісламської революції (КВІР) також висловили припущення про подальшу військову співпрацю між Тегераном і Москвою. 

Нагадаємо, РФ залякує світ фейком про «арсенал» на Рівненській АЕС. У фейкових заявах російської розвідки йдеться, що «ЗСУ перетворили на свої арсенали територію АЕС».