Італія готова виступити гарантом у мирній угоді щодо України — прем’єр

Прем’єр-міністр Італії планує відвідати Київ у кінці лютого 2023 року й заявила, що готова стати гарантом у мирній угоді щодо України.

Італія готова виступити гарантом для мирної ініціативи між Україною та Росією. Про це заявила прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні під час пресконференції, присвяченій підсумкам року. Вона заявила, що планує відвідати Київ у кінці лютого 2023 року. Про це повідомляють у Fanpage.it

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, звідки й чим Росія атакувала Україну

“Італія готова виступити гарантом. Я планую поїхати до Києва до кінця лютого, 24 лютого може бути датою для мирної ініціативи. Поки умови не визріли, головне — продовжувати підтримувати Україну. Для того, щоб посадити дві сторони за стіл переговорів, необхідною умовою є наявність балансу між ними. Підтримка України спрямована на рішення, яке покладе край війні”, — заявила прем’єр-міністр Італії.

За словами Джорджі Мелоні, варто працювати конкретно, а також мати сигнали від обох сторін. Вона додала, що не бачить “великих сигналів з Росії”. 

Читайте також: В Білорусі впала ракета від ЗРК С-300: влада схиляється до двох версій

Нагадаємо, у британській розвідці пояснили нездатність РФ захистити авіабазу в Енгельсі. У розвідці вважають, що Росія перекинула своє ППО ближче до фронту з Україною, тому немає захисту в тилу.