В Укренерго повідомили, коли Україна повернеться до планових відключень світла

Україна повернеться до планових відключень світла через декілька днів, проте є нюанс.

Україна зможе повернутися до планових графіків відключення світла уже за декілька днів, проте аби це зробити, важливо зменшити рівень дефіциту в енергосистемі. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький на брифінгу

Читайте також: Сальдо заявив про «відновлення моста» на Арабатську стрілку

Він зауважив, що найважливіший фактор аби увійти у планові відключення світла — це зменшення рівня дефіциту в енергосистемі. Зменшення його до тих величин, щоб Обленерго могли виключати по графіках. 

«Проблема зменшення дефіциту пов’язана із відновленням генерувальних потужностей в Україні — це ТЕС, ГЕС. АЕС зараз у роботі й підтримують систему”, — заявив голова правління НЕК «Укренерго».

Кудрицький додав, що атомна генерація, як до вторгнення, так і зараз забезпечує 50% потреб країни, тому вона не може забезпечити всі потреби України.

Він додав, що через не морозну погоду, відбувається поступове відновлення генеруючих потужностей та електростанцій, тому планові відключення можуть з’явитися вже за декілька днів. 

Читайте також: СБУ викрила “енергетика”, який перенаправив світло на потреби окупантів

“Обсяг потрібної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи нам дефіцит. Я думаю за декілька днів ми досягнемо тієї межі, коли вже можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводять обленерго», — додав Кудрицький.

Нагадаємо, у ДТЕК повідомили, що у низці областей тривають екстрені відключення світла. У Київській Одеській, Дніпропетровській та Запорізькій областях стабілізаційні графіки відключення електропостачання не діють.