СБУ викрила “енергетика”, який перенаправив світло на потреби окупантів

Чоловік “від’єднав” районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ.

Під час стабілізаційних заходів на Донеччині, СБУ викрила колаборанта, який був поплічником ворога. Чоловік виявився колишнім працівником місцевих електромереж, який після тимчасової окупації частини регіону підтримав загарбників. Зловмисник “від’єднав” районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань Росії. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Путін побачив контури «багатополярного світопорядку»

За те, що чоловік підтримував загарбників, його призначили керівником «РЕС Краснолиманського району», яке підпорядковувалось так званому “міністерству вугілля та енергетики” терористичної організації “ДНР”.

Чоловік співпрацював з “регіональною енергопостачальною компанією” тимчасово окупованої Горлівки для того аби набрати “штат” та провести технічні заходи. Від’єднавши місто від електропостачання, окупанти забезпечували енергопостачання своїх органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами.

Після деокупації Лиману чоловік хотів втекти з міста, проте співробітники СБУ своєчасно викрили та затримали його.

Читайте також: Окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС — Енергоатом

“Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії МП. Архієпископ поширював антиукраїнські наративи й сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі.