Росіяни окопуються в стилі першої світової — Генштаб Британії

Російські війська знають про свої програші на полі бою тому вирішили окопатися до зими.

З настанням зими на Херсонському напрямку, російські війська почали рити траншеї й “окопуватись” у стилі першої світової війни. Про це повідомив колишній начальник Генерального штабу Великобританії лорд Даннатт в інтерв’ю Sky News.

Читайте також: Росіяни обстріляли Херсонщину понад 20 разів — ОВА

“Росіяни знають, що вони відстають, і вони знають, що не можуть дозволити собі подальшого відступу, і тому, особливо з настанням зими, яка тримає Україну у своїх лещатах, вони дуже сильно окопуються”, — повідомив він. 

Даннатт заявив, що в той час, як українські сили змогли відвоювати південне місто Херсон кілька тижнів тому, тепер вони будуть «боротися» за те, щоб переправитися через річку Дніпро на схід, щоб атакувати Росію — там, де московські війська риють «траншеї в стилі Першої світової війни».

Колишній начальник Генштабу Великобританії наголосив на важливості того, щоб українські війська відтіснили Росію від Херсона, оскільки наразі вони «все ще перебувають у зоні досяжності російської артилерії».

Читайте також: Росіяни видаляють зруйновані будинки з карт Маріуполя — омбудсмен

Лорд Даннатт додав, що Заходу «абсолютно необхідно продовжувати підтримувати Україну» і що союзники повинні будуть розглянути питання про те, скільки ще військового обладнання вони готові надати. 

Нагадаємо, в ОП заявили, що удари Росії по енергетичних об’єктах не впливають на хід війни. Ракетними ударами Росія намагається прикрити свої поразки на полі бою.