Підтримка Києва в інтересах Британії — Шаппс

В Британії підтверджують твердість подальшої підтримки українців у боротьбі з російською агресією.

Міністр оборони Великобританії Грант Шаппс заявив, що уряд підтримуватиме британські оборонні компанії, які «допомагають таким країнам, як Україна», тому що це на користь Лондона. Про це він написав у Х (Twitter).

Читайте також: Названо дату проведення засідання “Рамштайн-17”

«Британські оборонні компанії забезпечують нашу безпеку, допомагають таким країнам, як Україна, захищати їхню свободу та діють на глобальному рівні як борці від імені Великої Британії. Ми всіляко підтримуватимемо їх проти тих, хто хоче позбавити фінансування галузі через так звані етичні правила інвестування, які є не лише аморальними, але й небезпечними», — зазначив Шаппс.

Шаппс у такий спосіб відреагував на наміри одного з найбільших інвесторів Британії «скасувати підтримку оборонних компаній».

За його словами, до британської оборонної промисловості задіяно близько 200 тис. осіб.

«Немає нічого неетичного в інвестуванні в оборону Великої Британії, її процвітаюча промисловість має вирішальне значення для захисту нашого способу життя, особливо в часи такої глобальної невизначеності. Було б аморально для інвесторів відмовлятися від наших оборонних фірм, які допомагають працевлаштувати понад 200 000 людей по всій Великій Британії, без яких ми не змогли б забезпечити Україну засобами для захисту її свободи», — заявив Шаппс.

Раніше у ГУР розповіли про вміст секретного “Black Box”.